congres: de participatiewet

Wanneer:
14 DEC. 2016 om 09:00
Waar:
LUX, Marienburg 38-39, 6511 PS Nijmegen

Driestroom en LUX slaan op woensdag 14 december de handen ineen om beleidsmakers, bestuurders, werkgevers en professionals een inspirerend congres aan te bieden. De Participatiewet bestaat nu bijna twee jaar en is nog altijd niet perfect. Participanten voelen zich soms slecht gehoord en kunnen hun talenten niet goed tonen. Gemeentes hebben moeite met het vinden van geschikte werkplekken. En werkgevers willen vaak wel, maar weten niet hoe.

Aan de hand van vernieuwende lezingen, prangende dilemma’s en een interactief programma gaan we op zoek naar hoe het beter kan. De zaal gaat in gesprek over bureaucratie. We leren welk effect werkloosheid op iemand kan hebben en krijgen een spoedcursus Job Carving for Dummies. Tussendoor lichten we verschillende groepen participanten uit: Waar liggen hun krachten en uitdagingen? En hoe kunnen werkgevers ruimte voor hen creëren?

Tijd om met alle partijen samen te komen en nieuwe inzichten op te doen. Laten we denken vanuit (en met) de participant. Wat hebben zij nodig? Wat hebben zij te bieden? En hoe zorgen we ervoor dat werkgevers hun talenten kunnen benutten?

Aanmelden
Deelname aan dit congres kost 150 euro, inclusief lunch en borrel. Participanten van de Driestroom kunnen voor 30 euro deelnemen (maar pas op: dit aantal plaatsen is beperkt).
Inschrijven kan via dit formulier.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en programma-updates op www.lux-nijmegen.nl/congres. Nog vragen? Mail naar Kiki Kolman via kkolman@lux-nijmegen.nl.