Wat is leiderschap?

Wat is leiderschap? Gaat er wat veranderen en hoe ziet de toekomst eruit? Leiderschap krijgt een andere betekenis, want er gebeurt veel in de gezondheidszorg: we gaan van zorgen voor, naar zorgen dat. Dinsdag 31 mei zijn studenten zorg & welzijn (HAN) en professionals tijdens de werkveldconferentie nieuw leiderschap bij elkaar gekomen om, op basis van een inspirerende inleiding door prof.dr. Thijs Homan, te praten over nieuw leiderschap en de gevolgen daarvan voor de professional en de leidinggevende.

Dialoogtafels
De presentatie van Thijs Homan werd gevolgd door een collegtour waarbij de bezoekers hem de hemd van het lijf vroegen. Daarna werden de bezoekers ingedeeld en aan zogeheten dialooftafels gezet. Deze tafels werden bemenst door cursisten vanuit strategische, tactische en operationele posities, denk daarbij aan professionals, managers van brancheorganisaties, projectleiders, relaties van het Kenniscentrum Duurzame Zorg, Leden van de Zorgalliantie en Praktijkcoaches. Deze diversiteit aan mensen heeft een meerwaarde met betrekking tot het onderwerp gehad en zorgde voor interessante discussies. Direct betrokkenen gingen met mét elkaar, in plaats van óver elkaar in gesprek.

Professionele Leergemeenschap
De werkveldconferentie Management in Zorg en Dienstverlening (MZD) is onderdeel een cyclus met verschillende thema’s: nieuwe manier van doen, nieuw leiderschap en nieuwe manier van leren. De conferenties maken onderdeel uit van onze ambitie om een bruisende professionele leergemeenschap (PLG) te vormen. Hierbij werken we in co-creatie met de HAN Masters, HAN VDO en de beroepspraktijk, om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het werkveld en het onderwijs.

Deel je deze ambitie en heb je de conferentie gemist of wil je er meer over weten, ga dan naar de Meetup-pagina en meld je aan!