Leertraject: Werken aan waarde in netwerken

 

 

Werk jij aan waarde in netwerken als kwartiermaker/projectleider/innovator/(programma)manager? Dan is dit leertraject echt iets voor jou! Je werkt aan de waarde creatie van jouw netwerk.

In het kort
Start:
 14 januari 2022
Lesdagen: 7
Data lesdagen: 04-02, 18-03, 22-04, 29-04, 03-06, 01-07*
Studiebelasting totaal: 114 uur
Kosten: € 2799,- per deelnemer
Locatie: Groenewoudseweg 1, Nijmegen
Lestijden: 09.30 -16.30 uur

*Het exacte programma wordt nog vastgesteld, uiteindelijk zullen er ook 2 lesdagen online plaatsvinden (alleen in de ochtend).
Toelichting kosten: koffie/thee, water en een lekkere lunch zijn inbegrepen tijdens de lesdagen.
Accreditatie is in overleg mogelijk.

Iets voor jou?
Het leertraject wordt specifiek verzorgd voor deelnemers die ervaren dat het waarde creatie in de publieke sector beter kan en dat zij daar een belangrijke rol in kunnen spelen. Hierbij kun je denken aan de volgende functies: (programma)managers, beleidsadviseurs, programma-/projectleiders, innovators, kwartiermakers in diverse sectoren die regionaal/lokaal samenwerken in netwerken.

Programma
Als deelnemer aan een netwerksamenwerking heb je met meerdere uitdagingen te maken. Dit zien we terug in wetenschappelijk en sectoraal onderzoek. Maar hebben we ook ervaren in ons actiegerichte leertraject in de regionale leerkringen (Lindemann & Kemper-Koebrugge, 2020). Bijvoorbeeld in de regionale samenwerkingen tussen organisaties, lokale overheid onderwijs en onderzoek. De uitdagingen die je het meest belangrijk vindt, gaan we samen in het leertraject tackelen! Zodat jij deze uitdagingen aan kan gaan en jouw rol als rol en impact in het netwerk meer betekenis kan geven! Hoe gaan we dat doen? Door actiegericht met elkaar aan de slag te gaan.  Samen werken we aan pragmatische oplossingen die je direct in de praktijk kunt toepassen.

  • Samen leren en werken met een groep ambitieuze deelnemers die actief zijn in netwerken.
  • Gericht op actuele uitdagingen en vragen die spelen in het waarde creëren in jouw netwerk.
  • Samenwerken aan praktische oplossingen die direct toepasbaar zijn en zichtbaar effect hebben.
  • Werken aan je eigen opdracht (uit jouw netwerk), maar ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling als netwerker.
  • Begeleiding van expert-docenten.
  • In korte tijd impact bereiken.

Werkwijze
Je brengt je eigen casus als ‘opdracht’ mee naar het leertraject. In de bijeenkomsten werk je actiegericht en praktisch aan je eigen opdracht. Je wordt begeleid door ervaren facilitators die allerhande relevante kennis, handvatten en tools bieden. Je neemt kennis, kunde en concrete oplossingsrichtingen mee naar je eigen praktijk.

We analyseren, reflecteren en scherpen de uitdaging aan. We ontwerpen oplossingsrichtingen en toetsen deze in de praktijk. We evalueren gezamenlijk en bestendigen wat waardevol is in praktische handvatten en tools. Je werkt aan de waarde creatie van jouw netwerk!

Studiemateriaal
Het leertraject maakt gebruik van het boek: Werken aan waarde in netwerken (Kemper-Koebrugge & Lindemann, 2020). In dit boek wordt zichtbaar gemaakt hoe werken aan waarde er in een netwerk uitziet. Aan de hand van een voorbeelden uit de praktijk komt het gedachtegoed van Wisselwerkers in een toegepast actietraject tot leven.
Je kunt het boek al downloaden via deze link en bij aanvang van het leertraject ontvang je gratis een hardcopy exemplaar.

Resultaat
Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname.

Samenwerking
Het leertraject is ontwikkeld in een samenwerking tussen Zorgalliantie/Centre of Expertise Krachtige Kernen (Wendy Kemper-Koebrugge) en Wisselwerkers (Berit Lindemann).

Over trainer Berit Lindemann (medeoprichter, Wisselwerkers)
Wisselwerkers houdt zich in de kern bezig met hoe organisatie en netwerken maatschappelijke waarde creëren en dit zichtbaar kunnen maken. Dit doet zij middels actiegerichte trajecten waar deelnemers leren door te doen, in hun eigen praktijk. Berit focust zich onder ander op vorming  en ‘vertaling’ van beleid en innovaties in de publieke praktijk ten einde publieke waarde te creëren.

Over trainer Wendy Kemper-Koebrugge (programmamanager, Zorgalliantie)
De Zorgalliantie is een kennis- en leernetwerk van organisaties die actief is op de terreinen wonen, welzijn, zorg en onderwijs. Samen met tegenwoordige professionals (van deelnemende organisaties) en toekomstige professionals (studenten HAN) wordt gewerkt aan diverse thema’s en zoek gegaan naar antwoorden rondom de vraagstukken van overmorgen. Wendy is op diverse terreinen actief onder andere als trainer bij het HAN post-hbo onderwijs en is promovendus van het onderzoek Effectief bijdragen in zorgnetwerken van kwetsbare ouderen. Als programmamanager van de Zorgalliantie staat zij voor impact leveren op beter wonen, betere welzijn en betere zorg.

Meer weten?
Heb je vragen? Of wil je toetsen of dit traject iets voor jou kan zijn? Neem dan contact met ons op via zorgalliantie@han.nl. We helpen je graag persoonlijk verder.