Krachtige Regionale Leerkring Noord Limburg

Projecten 2017-2018:

  • Project integreren doe je samen in Horst aan de Maas.
    Integreren doen we samen is een nieuw project, ondersteund door het Oranjefonds. Het project brengt mensen met elkaar in verbinding. Diverse organisatie in de gemeente Horst aan de Maas werken samen om mensen beter te laten integreren. Dit doen we door middel van huiswerkbegeleiding aan schoolgaande jeugd in combinatie met vrijetijdbesteding (zowel sportief als cultureel) op een locatie waar de activiteit plaatsvindt.
    Het project is bedoeld voor basisschoolkinderen met uiteenlopende achtergronden (Zowel migranten als Nederlandse jongeren) waar de thuissituatie niet stimulerend is om huiswerk te kunnen maken.
    Het convenant is ondertekent door Dynamiek Scholengroep, Jong Nederland Horst, Gemeente Horst aan de Maas, Afslag 10 (werkgroep voor sport en bewegen), His Hope, Synthese en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het voornemen is dat naar mate het project vordert, we ook met andere (sport)verenigingen gaan samenwerken in dit project.Synthese heeft een handig boek ontwikkeld voor professionals waar men informatie kan vinden over nieuwelingen. Het boek geeft praktische informatie op het terrein van immigratie en naturalisaties en de verschillende procedures die erbij komen kijken. Het boek is hier te vinden.